Home » Omgeving

Omgeving

Capfun Linberg Park is nabijgelegen het pittoreske dorpje Molenschot in de gemeente Gilze en Rijen. De omgeving wordt beschouwd als een rustige agrarische en bosrijke omgeving. Deze omgeving leent zich uitstekend voor fiets- en/of wandeltochten.

Molenschot staat bekend om de Sint Anna feesten. Op het dorpsplein in Molenschot zijn er in juli diverse kermis attracties te vinden. Daarnaast is er een grote jaarmarkt met gezellige terrasjes en live muziek in de feesttent!

Op ongeveer 20 minuten rijden liggen de steden Breda en Tilburg. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden zoals musea, attractieparken, dierenparken en beide hebben een gezellige binnenstad.

Op ongeveer 25 minuten rijden ligt het prachtig Nationaal Park De Biesbosch. Gratis en voor niets kan er genoten worden van de prachtige natuur die het gebied rijk is. Of lekker met de kinderen naar een van de meest bezochten pretparken namelijk de Efteling. Is er toch de wens om het land te verlaten? Dan raden wij aan om de historische stad Antwerpen in België te bezoeken.

Welke kant je ook op gaat, er is overal wel wat te doen!

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum bevat een uitgebreide collectie voorwerpen, die vroeger gebruikt werden voor het maken van brood en banket. Tevens winkeltje en bakkerij, volledig ingericht in oude stijl. (kinder)groepen kunnen zelf brood en koekjes bakken, op afspraak.

Voor meer informatie:  0162-429700,
www.bakkerijmuseamoosterhout.nl

Speelgoedmuseum ‘Op Stelten’

Het speelgoedmuseum bevat een uitgebreide collectie oud en antiek speelgoed, van de 18e eeuw tot ongeveer 1950. Voor kinderen is er een speurtocht.

Voor meer informatie: 0162-452815,
www.speelgoedmuseum.nl

Oorlogsmuseum Overloon

Nederland in de tweede wereldoorlog. Een nieuwe tentoonstelling:  op 10 mei 1940 vallen de Duitse troepen Nederland binnen, Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Over wat er volgt in de jaren van bezetting vertellen 8 personen

Voor meer informatie:

www.oorlogsmuseum.nl

Brabants Museum Oud Oosterhout

Een veelzijdig museum voor jong en oud met een expositie va oude ambachten, een miniatuurpark en een binnenmuseum. Parkeren is gratis en het museum is rolstoelvriendelijk.

Voor meer informatie: 0162-426815

www.brabantsmuseumoudoosterhout.nl

Nationaal glasmuseum

Bewonder de grootste glascollectie van Nederland en maak het mee in de glasblazerij!

Voor meer informatie:
www.nationaalglasmuseum.nl

 

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant in Tilburg is een familiemuseum over het  leven van dieren en planten, met een knipoog naar de mens. Of je nou 3 bent of 83, het museum is voor iedereen leuk!

Voor meer informatie: 013-5353935
www.natuurmuseumbrabant.nl

 

De Efteling

Een wereld vol wonderen. Geniet van dit unieke attractiepark midden in het groen en laat je betoveren door de vele attracties, sprookjes en parkshows.

Voor meer informatie: 0416-537777,
www.efteling.com

 

Kamelenmelkerij Smits

De kamelenmelkerij is op afspraak 7 dagen per week geopend. Een bezoek aan de kamelenmelkerij is leuk en interessant voor jong en oud. Daarom is een excursie of groepssafari ook uitermate geschikt voor familie-uitjes.